Od školního roku 2014-2015 se žáci naší školy vyučují podle nového projektu Kulinářské umění. Místo zastaralých učebnic získávají žáci přístup do moderního interaktivního vzdělávacího portálu, kde postupně procházejí jednotlivými výukovými kurzy.
Výuka probíhá v našem moderním gastrostudiu, žáci si tedy mohou získané poznatky ihned vyzkoušet v praxi. Díky novým technologiím mají žáci i učitelé do systému přístup ze svých počítačů, tabletů i mobilních telefonů.
Kulinářské umění je vzdělávací projekt zaměřený na profesionální gastronomické vzdělávání formou video e-learningu v kombinaci s praktickou výukou v kuchyni. V naší škole vznikl v letošním roce nový předmět Kulinářství, který integruje několik předmětů a spojuje tak teorii s praxí v jeden celek.
V rámci výuky Kulinářství s naší školou odborně spolupracují:
Jiří Roith
šéfkuchař, zakladatel a ambasador projektu Kulinářské umění
Jan Punčochář
šéfkuchař a vedoucí odborného výcviku v restauraci Grand Cru, ambasador Kulinářského umění
Jiří Král
šéfkuchař a vedoucí odborného výcviku v restauraci Aureole, ambasador Kulinářského umění
PaedDr. Václav Šmíd
Odborný dohled - učitel, gastronomický poradce a nestor školy
Další informace o Kulinářském umění:
- Stránky projektu Kulinářské umění
- Facebook Kulinářské umění
- Článek o Kulinářském umění a naší škole: Šéfkuchař se vzbouřil proti náhražkám z učebnic, učí vařit na webu
- Článek Kulinářské umění v klánovické hotelovce: on-line kurzy pro každého
- Článek Profík učí budoucí profíky z klánovické hotelovky
- O moderním způsobu výuky kulinářství na naší škole v reportáži nedělních Událostí na ČT