Pro školní rok 2021/2022 nabízíme následující obory
maturitní obory:
- Hotelnictví - moderně
informace o tomto oboru zde
- Hotelnictví - management golfu
informace o tomto oboru zde
- Cestovní ruch
informace o tomto oboru zde
- Gastronomie
informace o tomto oboru zde
obory s výučním listem:
- Kulinářství - Kuchař, číšník
informace o tomto oboru zde
- Cukrář
informace o tomto oboru zde
nástavbové studium:
- Gastronomie
informace o tomto oboru zde
- Podnikání
informace o tomto oboru zde
Hotelnictví - moderně
čtyřletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-42-M/01Obor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků pro širokou oblast hotelových služeb v cestovním ruchu. Absolventi mají možnost se uplatnit v obchodně-podnikatelských činnostech, v odborně-provozních činnostech nebo na pozici středního managementu ve všech formách podnikání.
I v tomto maturitním oboru klademe velký důraz na praktickou výuku, proto jsme oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky.
V prvním a druhém ročníku je to jeden den v týdnu v gastronomickém studiu školy, odborných učebnách stolničení, sommelierství a výukové školní kavárně. Stěžejním je předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.
Ve třetím a čtvrtém ročníku je to potom jeden den v týdnu. Praktická výuka probíhá střídavě na odborných pracovištích hotelového provozu nebo v počítačových učebnách při práci s hotelovými, restauračními, účetnickými a dalšími systémy, se kterými se absolventi mohou v budoucnu v tomto oboru setkat. Tyto programy mají díky našemu systému Učebna Online žáci k dispozici během celého studia i z domova.
Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 4 týdnů na odborných pracovištích hotelového provozu.
Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Pro žáky učící se německý jazyk nabízíme výhodné umístění na pracovních stážích v německy mluvících zemích.
Uplatnění na pracovním trhu: velmi dobré
Školné: 2.100 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)
Maturitní zkouška:
1. společná část MZ
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk (anglický jazyk, německý jazyk, španělský jazyk) nebo Matematika
2. profilová část MZ
Povinné: Český jazyk a literatura – písemná a ústní
- Cizí jazyk – pokud byl zvolen ve společné části - písemná a ústní
- Ekonomika a podnikání – ústní
- Hotelový provoz - ústní
- Praxe – maturitní práce s obhajobou
- Nepovinné: Anglický jazyk - ústní
- Německý jazyk - ústní
- Španělský jazyk – ústní (žák si může vybrat pouze jazyk, ze kterého nekonal společnou část maturitní zkoušky)
Hotelnictví - management golfu
čtyřletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-42-M/01Absolvent se uplatní v hotelovém průmyslu a službách cestovního ruchu (obchodně podnikatelská činnost, odborně provozní činnost, oblast řízení ve všech organizačně právních formách podnikání v uvedených oblastech).
V průběhu studia je žákům umožněna specializace:
- Management firmy
- Management golfu
- Lázeňství, wellness a volnočasové aktivity
- Regionální a světová gastronomie
- Počítačové systémy
Specializace zaměření oboru na management golfu umožní uplatnění ve funkcích středního managementu a samostatné podnikatelské činnosti v oblasti volnočasových aktivit se zaměřením na golf.
I v tomto maturitním oboru klademe velký důraz na praktickou výuku, proto jsme oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky.
Žáci mají do výuky v 1. a 2. ročníku zařazenou golfovou průpravu, která se vyučuje na golfovém hřišti v Praze (v zimních měsících využíváme indoor golfové trenažéry). Ve 3. ročníku mají možnost za smluvní cenu složit zkoušku herní a golfové způsobilosti. Do výuky 1. a 2. jsou zařazeny i gastronomické předměty. Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi na odborných pracovištích golfového provozu.
Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický a španělský.
Potřeby pro výuku:
- Sportovní oblečení vhodné ke hře, tj. sportovní kalhoty, polokošile (s logem školy) a sportovní obuv
- Dvě základní golfové hole
- Pracovní oděv do kuchyně tj. kalhoty, rondon, pokrývka hlavy, pracovní obuv, zástěra
- Souprava nožů pro hotelové školy
Uplatnění na pracovním trhu: velmi dobré
Školné: 1.900 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce) - platí pro první ročník
Maturitní zkouška:
1. společná část MZ
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk (anglický jazyk, německý jazyk, španělský jazyk) nebo Matematika
2. profilová část MZ
Povinné:
- Český jazyk a literatura – písemná a ústní
- Cizí jazyk – pokud byl zvolen ve společné části - písemná a ústní
- Ekonomika a podnikání – ústní
- Golfový provoz - ústní
- Praxe – maturitní práce s obhajobou
Nepovinné:
- Anglický jazyk - ústní
- Německý jazyk - ústní
- Španělský jazyk – ústní (žák si může vybrat pouze jazyk, ze kterého nekonal společnou část maturitní zkoušky)
Cestovní ruch
čtyřletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-42-M/02Obor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků v komplexu služeb cestovního ruchu. Absolventi mají možnost uplatnit se jako pracovníci cestovních agentur, turistických a informačních center, hotelových komplexů nebo v průvodcovské sféře. Učební plán obsahuje mimo předmětů všeobecně vzdělávacích a odborné praxe i předměty odborně zaměřené na zeměpis a služby cestovního ruchu, regionální gastronomii, dějiny kultury, informační a komunikační technologii, ekonomiku a podnikání, lázeňské a průvodcovské služby, fiktivní firmu, apod.
Praktická výuka probíhá v počítačových učebnách při práci s programy pro provoz cestovních kanceláří, účetnickými a dalšími systémy, se kterými se absolventi mohou v budoucnu v tomto oboru setkat. Tyto programy mají díky našemu systému Učebna Online žáci k dispozici během celého studia i z domova. Nejdůležitější částí praktické výuky v tomto oboru je vedení vlastní cestovní kanceláře, v rámci které žáci organizují a pořádají výlety, exkurze a zájezdy pro okolní klientelu.
Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 4 týdnů na odborných pracovištích v cestovních kancelářích, agenturách nebo informačních centrech.
Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Německý jazyk je vyučován na velmi vysoké úrovni českým učitelem.
Uplatnění na pracovním trhu: velmi dobré
Školné: 1.900 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)
Maturitní zkouška:
1. společná část MZ
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk (anglický jazyk, německý jazyk, španělský jazyk) nebo Matematika
2. profilová část MZ
Povinné:
- Český jazyk a literatura – písemná a ústní
- Cizí jazyk – pokud byl zvolen ve společné části - písemná a ústní
- Ekonomika a podnikání – ústní
- Cestovní ruch - ústní
- Praxe – maturitní práce s obhajobou
Nepovinné:
- Anglický jazyk – ústní
- Německý jazyk – ústní
- Španělský jazyk – ústní (žák si může vybrat pouze jazyk, ze kterého nekonal společnou část maturitní zkoušky)
Gastronomie
čtyřletá denní forma vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-41-L/01Obor je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků v gastronomické a hotelové oblasti. Absolventi jsou připraveni vykonávat odborné gastronomické činnosti – provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské a řídící, a to nejen v pozici zaměstnance, ale i v pozici zaměstnavatele.
Velmi důležitá je pro tento obor praktická výuka, proto jsme u nás oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky. V prvním a druhém ročníku jsou to dva dny v týdnu (1 den v gastronomickém studiu školy, 1 den na pracovištích odborného výcviku). Ve třetím a čtvrtém ročníku je to potom dva a půl dne v týdnu (půl dne v gastronomickém studiu školy a 2 dny na pracovišti odborného výcviku).
Žáci vykonávají také v průběhu školního roku souvislou odbornou praxi v délce 1 - 2 týdny na pečlivě vybraných pracovištích odborného výcviku.
Vedle praxe je stěžejním předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.
Dalším bonusem pro naše žáky je výuka cizích jazyků kvalifikovanými rodilými mluvčími pro anglický, španělský a ruský jazyk. Pro žáky učící se německý jazyk nabízíme výhodné umístění na pracovních stážích v německy mluvících zemích.
Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: 1.800 Kč/měsíc (10 měsíců ve školním roce)
Maturitní zkouška:
1. společná část MZ
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk (anglický jazyk, německý jazyk, španělský jazyk) nebo Matematika
2. profilová část MZ
Povinné:
- Český jazyk a literatura – písemná a ústní
- Cizí jazyk – pokud byl zvolen ve společné části - písemná a ústní
- Ekonomika a podnikání – ústní
- Gastronomický provoz - ústní
- Odborný výcvik – maturitní práce s obhajobou
Nepovinné:
- Anglický jazyk - ústní
- Německý jazyk - ústní
- Španělský jazyk – ústní (žák si může vybrat pouze jazyk, ze kterého nekonal společnou část maturitní zkoušky)
Kulinářství - Kuchař, číšník
tříletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená výučním listem
65-51-H/01Obor je určen pro žáky připravující se na výkon povolání kuchař nebo číšník ve všech formách gastronomických provozů. Nejdůležitější je pro tento obor praktická výuka, proto jsme u nás oproti běžnému systému jiných škol navýšili počet hodin praktické výuky. Výuka probíhá v cyklech po 14ti dnech - teoretická ve škole 4 dny, praktická 6 dnů (1 den v gastronomickém studiu školy, 5 dní na pracovištích odborného výcviku).
Vedle praxe žáků na pečlivě vybraných pracovištích je stěžejním předmět Kulinářství, vyučovaný profesionálními kuchaři v našem moderním gastronomickém studiu podle metodiky Kulinářské umění, která vychází z výuky kulinářství na světových gastronomických školách.
Po ukončení oboru si mohou žáci nástavbovým studiem na naší škole doplnit maturitní zkoušku v oboru gastronomie nebo podnikání.
Specializace oboru: kuchař, číšník, kuchař-číšník
Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: zdarma v denní formě v 1. pololetí 1. ročníku, dále výše školného závislá na prospěchu z odborných předmětů max. 1.300 Kč/měsíc (v kombinované formě 1.300,- Kč/měsíc)
Cukrář
tříletá denní a kombinovaná - dálková forma vzdělávání ukončená výučním listem
29-54-H/01Žáci se naučí zpracovávat základní suroviny a přísady pro výrobu cukrářských výrobků, vyrábět kompletní sortiment cukrářských výrobků, restauračních moučníků, dohotovovat je a zdobit. Seznámí se s obsluhou a základní údržbou strojního cukrářského zařízení, vedení předepsané evidence, dodržování hygienických předpisů a norem při výrobě, balení a expedici. Praxi mají přímo na cukrářských úsecích prestižních hotelů Clarion a Marriot. A pokud se žákům u nás na škole zalíbí, tak mohou pokračovat v dvouletém nástavbovém studiu a doplnit si maturitu v oboru Podnikání.
Uplatnění na pracovním trhu: výborné
Školné: zdarma v denní formě v 1. pololetí 1. ročníku, dále výše školného závislá na prospěchu z odborných předmětů max. 1.300 Kč/měsíc (v kombinované formě 1.300,- Kč/měsíc)
Nástavbové studium
Gastronomie
dvouletá denní forma nástavbového vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
65-41-L/51
Obor je určen pro absolventy tříletých oborů kuchař, číšník nebo kuchař-číšník a navazuje na odborné a všeobecné znalosti žáka získané v průběhu předchozího odborného vzdělání. Absolventi se uplatní ve všech typech provozů především ve funkci provozních pracovníků v oblasti stravování a ubytování, ve středním managementu nebo jako samostatní podnikatelé v oblasti pohostinství, ubytovacích a dalších služeb.
Specializace oboru: řízení výroby, řízení odbytu.
Školné: 1.600 Kč/měsíc, 10 měsíců ve školním roce
Podnikání
dvouletá denní a kombinovaná - dálková forma nástavbového vzdělávání ukončená maturitní zkouškou
64-41-L/51
Obor je určen pro absolventy všech tříletých oborů a navazuje na všeobecné znalosti žáka získané v průběhu předchozího odborného vzdělání. Absolventi se uplatní ve všech typech provozů především ve funkci provozních pracovníků, ve středním managementu nebo jako samostatní podnikatelé.
Specializace oboru: počítačové systémy, management firmy
Školné: 1.600 Kč/měsíc, 10 měsíců ve školním roce
Organizace výuky kombinovaného studia
Kombinovaná forma vzdělávání trvá dva roky (stejně jako denní) a je založena na střídání denní a distanční formy vzdělávání.
Denní forma je realizována dle rozvrhu v dvoudenních blocích o celkovém rozsahu 48 hod. za pololetí. Distanční forma vzdělávání se uskutečňuje prostřednictvím e-learningového systému Moodle, který umožňuje mimo jiné kontakt žáka se školou a jednotlivými vyučujícími daných předmětů, přístup k individuálním studijním plánům, k doporučené literatuře a studijním materiálům. Dále umožňuje zadávání, odevzdávání a vyhodnocování různých druhů úkolů a testů.
Do učebního plánu kombinované formy vzdělávání jsou zařazeny stejné předměty jako ve formě denní, jsou však navíc upraveny po obsahové a didaktické stránce s ohledem na specifika vzdělávání dospělých a jejich dosavadní profesní zkušenosti. Vzdělávání v kombinované formě se realizuje z velké části samostudiem podle individuálních studijních plánů s povinností absolvovat vyučovací hodiny stanovené rozvrhem za účelem vysvětlení a procvičení problematické látky v jednotlivých předmětech. Dále mají žáci možnost vedle konzultace e-learningovou formou využít i osobní, individuální konzultace s vyučujícími.
Praktická výuka je zabezpečena formou učební a odborné praxe. Jejím cílem je rozšířit profesní vědomosti a dovednosti získané v tříletém oboru vzdělání činnostmi v reálném provozu.
Maturitní zkouška:
1. společná část MZ
- Český jazyk a literatura
- Cizí jazyk (anglický jazyk, německý jazyk, španělský jazyk) nebo Matematika
2. profilová část MZ
Povinné: Český jazyk a literatura – písemná a ústní;
Cizí jazyk – pokud byl zvolen ve společné části - písemná a ústní;
Ekonomika a podnikání – ústní;
Cestovní ruch - ústní;
Praxe – maturitní práce s obhajobou
Nepovinné: Anglický jazyk - ústní,
Německý jazyk - ústní,
Španělský jazyk – ústní (žák si může vybrat pouze jazyk, ze kterého nekonal společnou část maturitní zkoušky)