Praxe žáků

Vybraná smluvní pracoviště školy

Škola nabízí žákům široké možnosti odborného výcviku a praxe, které jsou realizovány v prestižních zařízeních v Praze. Studenti gastronomických oborů získávají zkušenosti v renomovaných hotelích a restauracích, což často vede k jejich budoucímu profesnímu uplatnění právě v těchto podnicích. Žáci oboru Nutriční asistent se zaměřují na praxi v zařízeních jako jsou školní jídelny, domovy seniorů či zdravotnická zařízení, což jim poskytuje cenné zkušenosti v oblasti péče o výživu. Studenti oboru Cestovní ruch mají příležitost vykonávat praxi na individuálních pracovištích v cestovních kancelářích, agenturách, informačních centrech nebo jako animátoři v hotelech v zahraničí. Tyto možnosti praxe výrazně přispívají k rozvoji jejich odborných dovedností a připravují je na úspěšné uplatnění na trhu práce.

Vybraná pracoviště:

Restaurace Sladovna

Žáci pracují pod vedením šéfkuchaře Jiřího Krále, který sbíral zkušenosti v Indonésii, Itálii, Paříži nebo Norsku. Koncept restaurace je nabídka vlastního řemeslného piva, které se vyrábí dle tradičních postupů v severočeském Pivovaru Cvikov. V moderně vybavené kuchyni tým kuchařů připravuje pestrou nabídku pokrmů současné české gastronomie. V kuchyni se vaří z čerstvých kvalitních surovin od českých dodavatelů.

 

 

Hotel Marriott

Nachází se v těsné blízkosti historického centra Prahy a nabízí hostům moderně zařízené prostorné pokoje a apartmány. Hotelová restaurace The Artisan se zaměřuje na moderní českou kuchyni a využívá výhradně suroviny od lokálních dodavatelů.

 

 

 

 

Fastgood Restaurant 

Poskytuje nadstandardní služby ve společném stravování, nabízí jedinečný gurmánský zážitek díky kvalitě ingrediencí, odborné přípravě a působivé prezentaci. 

 

 

 

Krystal Bistro

Tradiční kuchyně s francouzským šarmem podávaná bez zbytečných okázalostí. Známé recepty, které již dávno dokázaly, že právem patří do klasických kuchařek. V Krystalu nehledejte drahé exotické suroviny, ale kvalitní domácí produkty, zpracované s péčí a láskou, která jim náleží.

 

 

 

 

Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Gastronomické provozy se nachází v historické budově Černínského paláce. Žáci mají možnost zažít diplomatický protokol v praxi, ale i běžný provoz stravování zaměstnanců MZV ČR.

 

 

 

 

 

Hotel Radisson

Součástí hotelu je stylová secesní restaurace, která hostům nabízí nejen nádherný interiér, ale také prvotřídní gastronomické zážitky. Skvělé koktejly a jiné nápoje si můžete vychutnat v baru s výhledem do rušných pražských ulic. Dopřát si můžete bohatou snídani, soukromý pracovní oběd či přepychovou večeři. 

 

 

 

Erhartova cukrárna

Erhartova cukrárna na Letné byla znovu otevřena  před Vánoci roku 2007. Bylo to přesně 70 let poté, kdy byl dům i s touto cukrárnou v roce 1937 postaven. Budova i interiér cukrárny byly vystavěny ve funkcionalistickém stylu a v dnešní době představují jedinečnou a vysoce ceněnou nemovitou kulturní památku v dochovaném původním stavu. Inspirací pro zákusky a dorty čerpají nejvíce z Itálie a Francie, mezi jejich vyhlášené výrobky, ale patří od počátku větrníky, laskonky a kremrole.

 

 

 

Restaurace Obecní dům

Nejkrásnější secesní restaurace v České republice se zaměřením na prvorepublikovou kuchyni s prvky moderní gastronomie.